Hooggevoeligheid
Ben je hooggevoelig of heb je kenmerken van hooggevoeligheid? Dan ervaar je veel dingen erg intens. Emoties kunnen soms heftig zijn en je hebt wat meer tijd nodig om prikkels van buitenaf te verwerken. Veel mensen die hooggevoelig zijn hebben veel last van vermoeidheid, overmatig piekeren en ervaren regelmatig stress. Ook kun je je vaak anders dan anderen en onbegrepen voelen. Deze zaken kunnen er voor zorgen dat je vooral de lasten ervaart van je hooggevoeligheid. Terwijl je als hooggevoelig persoon juist ook heel veel unieke en mooie eigenschappen bezit.

Unieke eigenschappen
Wanneer je hooggevoelig bent heb je van nature een aantal erg mooie eigenschappen zoals je sterke empathische vermogen, het intens kunnen genieten van ‘kleine dingen’, gevoel voor schoonheid, een sterk ontwikkelde intuïtie, enz. Je weet misschien wel dat je deze eigenschappen bezit, maar ze komen nog té weinig naar voren, omdat je overweldigd wordt door alle prikkels van buitenaf.

Denken of voelen?
Tijdens een individueel coachtraject leer jij jezelf (nog) beter kennen. Je gaat het verschil ervaren tussen denken en voelen en welke gedachtes en gevoelens van jou zijn en welke van iemand anders. Hierdoor ga je ontdekken wat je behoeftes zijn. Een tweede stap is het oefenen met het uitspreken van je gevoelens en je behoeftes.
Dit kunnen we tijdens onze gesprekken oefenen en/of in je eigen thuissituatie of op het werk/ school. Tevens gaan we aan de slag met oefenen om de focus te leggen op die dingen die wél goed gaan. Hierdoor ga jij steeds meer positiviteit ervaren in je leven.

Wat levert het je op?
Aan het eind van het coachtraject ben je een stuk zelfbewuster en is het vertrouwen in jezelf gegroeid. Je weet beter wat je wil en wat niet. Je kunt je gevoelens en behoeftes beter benoemen en uitspreken. Doordat je je bewuster bent van jezelf en doordat je zaken beter uitspreekt is het veel rustiger in je hoofd en in je lijf en zul je minder piekeren.

Praktisch:
Het coachtraject start met een vrijblijvend intakegesprek, zodat we elkaar kunnen leren kennen en kijken of het ‘klikt’. Daarnaast laat ik je al ervaren hoe ik werk, zodat jij weet waar je ‘ja’ tegen zegt. Aan de hand van het kennismakingsgesprek maak ik een inschatting van het aantal gesprekken dat ik verwacht dat nodig is. Meestal bestaat een coachtraject uit 5 tot 8 gesprekken. De gesprekken vinden om de week plaats in mijn praktijkruimte. Onlinecoaching of wandelcoaching behoort ook tot de mogelijkheden.