12 maart 2021 | De eerste weken van het traject gaat ze als een speer: samen ontdekken we haar kwaliteiten, ze maakt een prachtig persoonlijk cv en al snel slaat ze aan het solliciteren. Ook dit doet ze enorm snel, misschien iets te snel 😉. Ze haalt dingen door elkaar en bedenkt achteraf dat ze dingen is vergeten in sollicitatiebrieven. Ik vertel dat haar snelheid op deze manier haar uiteindelijk alleen maar meer tijd kost en vaak een vervelend gevoel achteraf, omdat ze niet hetgeen bereikt wat ze graag zou willen. Ze geeft aan dat ze het moeilijk vindt om de tijd en rust te nemen voor haar sollicitaties, omdat ze nu echt MOET werken, omdat ze niet in de financiële problemen wil komen. Dit snap ik helemaal en ik begrijp en herken ook haar onrust en harde werken wanneer een situatie spannend wordt.

Gisteren kwam ze binnen in mijn praktijk: we zouden haar sollicitaties gaan bespreken en hier naar gaan kijken. Maar het gaat niet: haar hoofd loopt over, ze weet niet eens meer wat ze denkt. Ze voelt enorme spanning, angst en ziet het niet meer zitten. Ik voel al snel dat praten nu geen zin heeft. We doen een oefening die ik vaker doe met klanten: van het ‘nu’ naar ‘helemaal jezelf zijn’. Een energetische oefening met behulp van briefjes op de grond. We gaan d.m.v. een soort bodyscan naar de spanning in haar lichaam. Als ze de spanning er uiteindelijk kan laten zijn, zakt deze en voelt ze zich lichter. Ze geeft al snel aan dat de spanning weg is in haar lichaam. Ze voelt zich eerst nog wat licht in haar hoofd en een beetje draaierig, maar na een glas water en 10 minuten rustig napraten is dit ook over.

Ze krijgt de slappe lach. Als ik haar vraag waar dit door komt, zegt ze: ‘Het is zo raar: een half uur geleden voelde ik mezelf nog dom en niets waard en nu voel ik me heel fijn en vind ik mezelf voor het eerst sinds lange tijd eigenlijk best okee. Mijn situatie is nog hetzelfde, maar ik voel oprecht geen zorgen meer.’

De komende dagen zal dit alles een beetje moeten landen, een plek moeten krijgen. Ze zal gaan merken wat goed voelt om te doen en wat niet. Vanuit hier kan ze stappen gaan zetten en keuzes gaan maken die voor haar goed voelen en die bij haar passen. Wat minder hard werken en waarschijnlijk meer resultaat.
Het blijft steeds weer zo bijzonder en verbazingwekkend wat luisteren naar je lichaam en je intuïtie voor je kan betekenen! Steeds weer terug naar wie jij in de kern bent, vanuit daar maak je keuzes die echt bij je passen en die je veel minder energie kosten.

Liefs Eefje