Over mij
Hoi! Ik ben Eefje, gelukkig getrouwd, moeder van 2 geweldige jongens en ik wil graag alles uit het leven halen wat er in zit.
Ik ben opgegroeid in Rijen, een dorp bij Tilburg, samen met mijn lieve ouders en grote broer. Ik heb het geluk gehad van een fijne jeugd met veel liefde en warmte.
Als gevoelig meisje twijfelde ik veel en vond ik het moeilijk om keuzes te maken. Mijn lieve ouders stonden altijd voor mij klaar en hielpen mij (misschien iets teveel) bij het maken van mijn keuzes.
Omdat ze bang waren dat ik de verkeerde keuzes zou maken, adviseerde ze mij altijd voor de veilige keus te gaan: een opleiding die ik zeker aan zou kunnen, een baan die makkelijk zou lukken, enz.
Deze hulp was voor mij destijds erg fijn, maar hoe ouder ik werd hoe moeilijker ik keuzes kon maken.

Opeens moest ik het zelf doen…
Toen mijn moeder op mijn 21e onverwacht overleed was mijn grote steun en toeverlaat er van de een op de andere dag niet meer. Ik zou het veel meer zelf moeten gaan doen.
Natuurlijk was dit niet makkelijk: ik was gewend dat mijn ouders uiteindelijk altijd de keuze voor mij maakte en nu ging dat niet meer….
In de jaren daarna ben ik mezelf verschillende keren tegengekomen, doordat ik geen keuze kon maken of keuzes maakte vanuit mijn hoofd die mij veel energie en stress kostte. Ik zat op banen die mij niet de voldoening gaven die ik zocht.  Ik was vaak moe en zat niet lekker in mijn vel.

Intuïtie
Toen ik op mijn 35e voor het eerst in mijn leven thuis kwam te zitten van mijn werk (door te lang door te gaan met werk dat niet bij mij paste) besloot ik om vanaf dat moment steeds vaker naar dat kleine stemmetje in mij te luisteren (mijn intuïtie). Dat kleine stemmetje dat mij vertelde dat het misschien wel mogelijk zou zijn om met plezier en voldoening te leven en te werken. Een gevoel dat ik diep van binnen altijd al had, maar wat heel ver was weg gestopt door alle verhalen en adviezen die ik van anderen had gehoord en was gaan geloven.

Persoonlijke ontwikkeling:
Ik ontwikkelde mijzelf door verschillende coachtrajecten en opleidingen en leerde mezelf steeds beter kennen. Hierdoor durfde ik ook steeds vaker keuzes te maken vanuit mijn intuïtie. Deze keuzes zorgde voor veel meer voldoening en plezier in mijn werk, voor rust in mijn hoofd én voor meer energie. Zodat ik die dingen kon doen die ik graag wilde. Ik besloot om voor mijn droom te gaan om coach te worden en ging een coachopleiding volgen om vervolgens de sprong in het diepe te wagen en volledig voor mezelf te beginnen als coach. Dit kenmerkt mij ook wel: als ik iets doe, doe ik het ook voor 100%. Als ik er niet (meer) volledig voor kan gaan, dan stop ik ermee.
Dit is in het kort mijn verhaal. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Leuk om verder nog te weten over mij:
– Mijn passie voor persoonlijke groei vormt een rode draad in mijn leven: het uit zich in gesprekken die ik met anderen voer, het lezen van boeken en kijken van video’s  over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast volg ik regelmatig opleidingen en laat ik mijzelf ook regelmatig coachen om weer verder te groeien.
– Ik ben een actief typje: ik ontspan door hard te lopen of te gaan wandelen in de natuur.
– Ik ben een tikkeltje (ahum) ongeduldig. Mijn gedrevenheid brengt mij ver, maar als ik een idee heb, wil ik dit het liefste NU: mooie uitdaging. 😉
– Ik ben dol op bloemen (zelfs kunstbloemen maken mij blij)
– Ik ben oprecht. Ik kan gewoonweg niet iets zeggen, als ik het niet meen.