8 april 2020 | Vorige week was een jonge vrouw bij mij in de praktijk. Ze staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen in haar leven. Ergens voelt ze dat dit de juiste beslissing is op dit moment. Toch schuift ze het nemen van deze beslissing telkens voor zich uit en alleen de gedachte aan het daadwerkelijk zetten van de stap bezorgt haar spanning en paniek.
Haar hoofd vindt dat ze niet zo moeilijk moet doen en de beslissing ‘gewoon’ moet nemen, maar haar lichaam geeft een heel ander signaal. Ik vraag haar wat ze voelt als ze aan het nemen van de beslissing denkt. Eerst weet ze niet wat ze voelt, want haar piekergedachten zijn zo aanwezig dat ze niet goed kan voelen. Dan gaan we stap voor stap kijken wat er in haar lichaam aanwezig is. Nu kan ze beter voelen. Ze voelt spanning en onrust in haar lichaam. Eerst wil ze dit gevoel weg wuiven, want ‘dat heeft ze tenslotte niet altijd’. Dan vraag ik haar om bij dit gevoel te blijven en het er te laten zijn zonder oordeel, en het lukt, superknap!
Hierna vraag ik haar hoe ze nu tegenover het nemen van de beslissing staat en ze geeft aan: ‘het voelt spannend, maar ik voel dat ik de stap ga zetten’.

Wauw, mooi om hieraan te hebben kunnen bijdragen!

Liefs Eefje