26 augustus 2020 | Begrijp me niet verkeerd: als er iemand vóór positiviteit is, dan ben ik het wel.
Maar wat als je even wat minder positief bent?
Ik merk bij veel mensen in mijn praktijk (en herken het zeker ook bij mezelf) dat we veel overtuigingen hebben over het hebben van negatieve gedachtes en gevoelens.

Hoe ga je er nu mee om als je gedachtes (even) vooral negatief zijn, waardoor je even niet weet wat je moet doen?

Als je het belangrijk vindt om positief te zijn, vind je het waarschijnlijk erg lastig om deze negatieve gedachtes en gevoelens te accepteren. Misschien wordt je wel boos op jezelf, waardoor het waarschijnlijk alleen maar erger wordt.

Vaak associëren we onze gedachtes en gevoelens met wie we ZIJN. Daarom willen we waarschijnlijk ook geen negatieve gedachtes en gevoelens ervaren.
Maar wat als je deze gedachtes en gevoelens er gewoon kunt laten zijn, ze kunt zien net als andere gedachtes en gevoelens en het oordeel ‘slecht’ er van af haalt? Is het dan nog wel zo groots en erg als je het eerst voelde?
Voor velen een uitdaging merk ik…

Hoe zit dat bij jou? Hoe ga jij om met negatieve gedachtes? Ik ben erg benieuwd!

Fijne dag verder!

Liefs Eefje